D'on provenen els aliments

Els aliments que distribueix El Rebost provenen bàsicament de 4 fonts:

Donatius

Totes les persones, entitats i/o empreses que ho desitgin poden posar-se en contacte amb nosaltres per tal d’informar-los del tipus d’aliments que recollim i les necessitats més urgents del moment. Els aliments que ens arriben a través dels donatius han d’estar en correctes condicions de consum (i sense la data de caducitat o la de data de consum preferent vençuda), i es posen a disposició de les diverses entitats que formen part del projecte, per tal que els hi donin sortida a través de les seves entregues periòdiques.

A l’apartat de Campanyes, podeu veure també quins són els productes bàsics que demanem a les campanyes, que s’organitzen periòdicament a diversos punts de la ciutat i en les quals hi col·laboren escoles i instituts, així com associacions de veïns o empreses diverses.

Cal destacar que un dels principals aportadors de productes en forma de donatius és la Fundació Banc dels Aliments.

Unió Europea

El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, a través del Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA), és el responsable al territori espanyol del Pla d'ajuda a les persones més necessitades de la Unió Europea, que està enquadrat en les mesures de regulació del mercat de productes agroalimentaris de la política agrícola comú (PAC). El seu objectiu és doble: d'una banda posar a disposició de les persones necessitades, de forma gratuïta, aliments bàsics de qualitat i, de l'altra, utilitzar els excedents de certs productes agraris en poder dels organismes públics d'intervenció de la Unió Europea.

Aquests aliments arriben en 3 fases al llarg de l’any, en el període comprès entre els mesos de març i novembre, i suposa una de les entrades més importants d’aliments amb les que compta El Rebost. En els seus enviaments generalment hi ha arròs, pasta, llet, galetes, tomàquet triturat, conserva de verdura, cacau i conserves de peix. Aquestes comandes es gestionen a través de la Creu Roja a Catalunya.

Compres

El Rebost, i les diverses entitats que el composen, obté també els aliments que distribueix comprant-los a diferents empreses proveïdores. L'any 2022, entre l'aportació de l'Ajuntament de Terrassa i les compres de les diverses entitats, s'han destinat més de 460.000€ a la compra d'aliments.

Els aliments que es compren són tots aquells que no vénen garantits pel FEGA i que considerem de consum bàsic, com pot ser la farina, els cereals, formatgets, brou i oli de girasol. Per aquest motiu són aquests també els productes que s’acostumen a demanar en les campanyes que s’organitzen.


Fundació Banc dels Aliments

Algunes de les entitats membres del Rebost estan adherides a la Fundació Banc dels Aliments, amb seu a Barcelona, que proporciona aliments (secs i frescos) periòdicament en funció de les disponibilitats i en funció del nombre de persones que s'atenen.