dijous, 7 d’abril de 2011

Escoles i entitats

Xerrades

El Rebost té una dimensió educativa cabdal, que pren el seu màxim sentit quan treballem conjuntament amb els centres educatius de la ciutat o rodalies. Si sou una escola que teniu interès en conèixer més a fons el nostre projecte, podeu sol·licitar-nos una xerrada i un equip de voluntaris d’El Rebost vindran a explicar, en 40-50 minuts, què fem, perquè ho fem i com ho fem. Les xerrades s’adapten als diferents nivells de l’escola, i les entenem com una finestra que els permetrà conèixer aquest recurs, però també com el primer pas cap a un treball més continuat entre l’escola i El Rebost, en el que anomenem una experiència d’aprenentatge i servei.

Aprenentatge servei

Organitzar una recollida d’aliments, una xerrada dels alumnes més grans per als més petits, muntar una obra de teatre per recollir diners, … Qualsevol idea que tinguin els alumnes i a la qual podem donar-hi suport és una bona iniciativa per què els nens facin un servei a la comunitat (a través d’El Rebost), però també perquè aprenguin de l’experiència.

La proposta d’aprenentatge servei té a veure amb la possibilitat que els alumnes col.laborin activament amb el projecte tot realitzant activitats d’alt valor educatiu i que, amb el nostre suport i amb coordinació amb l’equip docent, els han de permetre adonar-se de quin és el paper que totes les persones tenen per poder resoldre les desigualtats socials.

Si esteu interessats en treballar a fons els valors que també vol transmetre El Rebost, poseu-vos en contacte amb nosaltres (per telèfon, al 931681623 o per correu electrònic, a albert.soler@creuroja.org) i en parlarem.

Si desitges més informació sobre l’aprenentatge servei, visita www.aprenentatgeservei.cat

Visites a El Rebost

El Rebost també està obert perquè els vostres alumnes o l’equip docent pugui venir a visitar-lo i entendre així des de la primera línia quin és el tipus de feina que fem i com la fem. De totes maneres, ens agradaria que la visita formés part d’una relació més continuada, ja sigui a través de l’aprenentatge servei o amb una xerrada posterior.

Si us interessa venir a veure El Rebost, podeu sol.licitar-ho per correu electrònic a albert.soler@creuroja.org.